Some of you (that know me more time) know how I love make Ice cream at home, all these years Im blogging and made my Ice cream to antique type, freeze and beat and freeze again but always wanna have a Ice cream maker , finally I can buy a and Im really happy.
When I made my Ice cream before always I feel nice, but with this machine change the texture is more smoth and fast, anyway if you want more hard place the bowl more time in the freezer and is all, absolutely nice.
Im happy this is my first Ice cream in a Ice cream maker.
Im happy this is my first Ice cream in a Ice cream maker.
Berries and yogurt Ice cream, a mix of raspberries and blueberries. Especially for you!
Ingredients
1cup frozen blueberries
1 cup frozen raspberries
1 teaspoon of lemon juice
3/4 cup of sugar or splenda
2 cups (about 350 grs.) plain yogurt
1/2 cup of heavy cream
METHOD
In a blender or other grind the blueberries,raspberries,yogurt , lemon and sugar mix well.
Stir in the heavy cream until completely incorporated.
Process the ice cream in your Ice Cream maker acording to manufacturers instructions (usually about 25 minutes)
Serve immediately (it will be soft) or let it firm up a bit for more freezing.( by 1 hour more)
If you dont have an Ice cream maker, place the mix in a large metal dish and freeze about 2 hours, and then beat and freeze again by 1 hour more.
When you serve the Ice cream you can add some blueberries and mix.
PRINT THE RECIPE HERE
En español
Helado de berries ...y una historia
Pues por fin me compré (hace como un mes) una máquina para hacer helados (en liquidación en A. Paris) estoy absolutamente feliz y este es mi primer helado que hago en la máquina, arándanos con frambuesa y yogurt, lo que más me gusta es la textura de los helados, queda super!!!
Ingredientes
1 taza de frambuesas congeladas (se pueden hacer distintas mezclas)
3/4 taza de azúcar o splenda
1 cucharadita de limón
2 tazas de yogurt natural sin sabor(350 grs.)
1/2 taza de crema espesa
Preparación
Si tienen máquina para helados colocar en el caontainer según la sinstrucciones del fabricante.normalmente el recipiente se coloca en el freezer por varias horas.
Servir cuando esté listo si se quiere más firme se pone un rato más.
Si no tienen máquina no hay porblema, se vacia en una fuente ojalá metálica alargada y se congela una hora, se retira se bate bien, para romper los hielos y se vuelve a congelar unas dos horas más, sacar un rato antes de servir y revolver un poco.
Se le pueden agregar algunos arándanos o frambuesas al servir.